Opskrifter

Verdens bedste (syndige) hvidløgsdressing

Jo, du kan godt købe dig til en hvidløgsdressing, men målt på hvor lidt det kræver at lave en selv, og selvfølgelig også på hvor meget bedre det smager, så udfordrer jeg dig til at prøve selv. I hvert fald, hvis du elsker hvidløg ligeså meget, som jeg gør. Den her hvidløgsdressing er altid i køleskabet hos os.

Jeg advarer jer lige. Den er lige til at blive afhængige af. Jeg laver den som regel med 18% cremefraiche, men der er ingen tvivl om, at skal det være rigtig godt (og rigtig syndigt), så skal det være 38%. For god ordens skyld vil jeg også lige nævne, at det ikke er mig, der kan tage credit for den her opskrift. Det var Nina, min elskede kollega, der introducerede mig for den.

 

Den er god til salater, som dip og helt sikkert også på grillbordet til sommer!

 

Du skal bruge:

  • 3 dl cremefraiche (Så fed, som du tillader)
  • 3 fede hvidløg (Alt efter smagspræferencer kan du justere op og ned)
  • 1 forårsløg el. 1 spsk purløg
  • Et skvæt med los auto-citron eller saften fra 1/4  frisk citron
  • Lidt sukker
  • Salt og peber

 

Sådan gør du:

 

Hvis du har en minihakker, så kan det ikke være nemmere, men det tager heller ikke lang tid, hvis ikke du har. 

Pres hvidløget i cremefraichen, skær forårsløget eller purløget i bittesmå stykker og bland resten af ingredienserne i. Når jeg skriver “et skvæt”, “lidt” sukker og uspecificeret salt og peber, så er det, fordi det hele er en smagssag. Jeg elsker, når hvidløgen smager godt igennem, det samme med salt. Sukkeren kan ikke undværes, da den opvejer salten og det syrlige fra citronen, men det behøver ikke være mere en en tsk.

 

 

Den får kun mere smag af at trække i køleskabet – og den er næsten endnu bedre dagen efter!

 

 

 

 

OBS! Er opskriften for fed for dig?
Der findes også et sundere alternativ – Se opskriften på hytteost-dippen her.

 

Bon Appétit!

 

Se andre opskrifter her
Tilbage til forsiden
Gå til Instagram

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.