Opskrifter

Verdens bedste brownies

Der er ret stor efterspørgsel på opskriften på de amerikanske brownies, som Alma og jeg har lavet 2 gange på en uge. De er så nemme at lave, og det tager ingen tid. De kan snildt laves dagen før og de er fryseegnet.

 


 

Jeg bruger en form, der er ca. 25×25. Jeg tror umiddelbart, at denne dej kan gå til de fleste forme.

 

INGREDIENSER

  • Lidt rasp
  • En håndfuld hasselnødder
  • dl hvedemel
  • 3 dl sukker
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 100 g smør
  • 2 æg

 

 


FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 175 grader (Alm. ovn.)
  2. Smør en bageform og kom en smule rasp i. Hæld det overskydende rasp ud igen. Raspen kan i mine øjne ikke undværes, da det er den, der gør bunden crispy og lækker.
  3. Smøren smeltes og sættes til afkøling.
  4. Hak hasselnødderne groft. (De kan godt undværes, men det giver altså lige det sidste crunch.)
  5. Æg og sukker røres sammen i en skål. Det giver en meget klistret, gul sukkermasse.
  6. Mel, vaniliesukker og kakao og salt røres sammen i en anden skål. Jeg bruger en si, når jeg propper ingredienser i.
  7. Bland den tørre blanding ned i den anden skål, hvor du har rørt æg og sukker
  8. Hæld det smeltede smør i, og her er det vigtigt, at du får rørt blandingen rigtig godt sammen.
  9. Dejen er nu klar til at komme i formen. Dejen skal ikke nå helt ud til siderne, da den fordeler sig selv, når den bliver bagt.
  10. Drys de grofthakkede hasselnødder over kagen.
  11. Kagen er klar til at komme i den forvarmede ovn. Den skal have ca. 25-30 minutter. Jeg har god succes med at tage den ud efter 28 minutter, men det afhænger meget af ens ovn. Den skal for guds skyld ikke have for længe, for den må meget gerne være lidt klæg og svampet.
  12. Kagen skal køle helt af, før der skæres af den.

ANNONCE: Stellet fra Pillivuyt hedder Toulouse, og udover, at det er så elegant og fint, så er kvaliteten så god, at det både tåler hverdagsliv med opvasker, små børn og alt det, der hører med. 

 

P.S. Den er også fantastisk med en klat vanilieis.

 

 

 


 

Hvis du kaster dig ud i at bage den, så skriv endelig en kommentar med resultatet! Også gerne, hvis du har tips og tricks til at gøre dem endnu mere lækre. (Ikke, at jeg tror, at det er muligt.)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *