Nybyggeri,  Sponsoreret indlæg

Velkommen i vores stue

Jeg har lovet jer en rundvisning i vores hjem, og det skal I få. Et rum af gangen. Eller.. I denne omgang: Et halvt rum. I første omgang laver jeg en fiktiv væg mellem vores stue og køkkenalrum, fordi det ellers vil blive tættere på en roman end et blogindlæg.

 

Indeholder reklame for Jensen-Company.dk, Lemus, Mod-Studio, 
Kongstad Prints, Villavejen, Play&Go  & ByCow.
På vores plantegning var der faktisk en væg, der ville give os separat køkkenalrum og stue. Den valgte vi at fjerne, og det har været den bedste løsning for os. Det er fantastisk at være i samme rum, hvad enten den ene part (læs: mig) laver mad, mens resten af holdet slapper af i sofaen eller tegner ved spisebordet. Det skal jeg nok komme meget mere ind på, når jeg næste gang åbner dørene for vores køkkenalrum.

 

 

Vores stue består af de samme elementer, som i de fleste hjem. Det element, der fylder mest i landskabet på de 30,5 kvm er vores sofa, som er ca. 4 meter lang med to chaiselonger, der tilføjer 3 ekstra meter. Til en familie på 4 personer, tør jeg godt sige, at det er mere end rigeligt. Tanken bag valget af vores enorme sofa – og faktisk hele grundtanken med vores hjem – er, at der altid skal være plads til én til. Vi er beriget med gode venner, og det er fedt at have et hjem, herunder også en sofa, der kan rumme mange mennesker. Vores modulsofa er købt hos ILVA. Modellen hedder Nordica, og den er vidst udgået. 

 

 

Foran vores sofa har vi to sofaborde, der primært står samlet, men som kan skilles ad ved behov. Det, som jeg personligt elsker ved vores valg herom er, at det store bord har en skjult hylde. Og hvad så? Jo, det skal jeg sige dig! Det gør at fjernbetjening, joysticks, og hvad der ellers finder vej til sofabordet, er let tilgængelige uden at være synlige. Petitesse måske, men jeg synes, at det spiller! De er købt hos IDEmøbler og modellerne hedder Woody. De findes i mange farver, varianter og størrelser. 

 

 

Væggen over sofaen har efterhånden skiftet udseende mange gange. Faktisk var det her, at jeg troede, at vores kæmpe billedevæg skulle være – altså den vi har lavet ved spisebordet. Der sidder stadig skruer i væggen, der blot er malet over indtil, at jeg er 100% tilfreds med resultatet. Det har taget sin tid, og nu tror jeg efterhånden, at vi er kommet i mål. Jeg havde i den forbindelse aldrig forestillet mig, at jeg ville gå så meget op i lamper. Det er noget, I vil ligge mærke til det igennem mange af vores rum. Til vores væg bag sofaen krævede det dog lidt gode råd og ekspertise, og lige netop det fik jeg, da jeg kontaktede Jensen-Company.dk, som igennem tiden er blevet min foretrukne lampeforhandler. De har en verdensklasse kundeservice, og hvad der er endnu vigtigere: GODE PRISER! Valget faldt på den fantastiske Flos 265, som jeg har elsket fra første gang, at jeg så den. Og endnu mere efter, at den hænger på vores væg.

 


Annonce for  Jensen-Company.dk

Flos 265-lampen er på tilbud lige nu, hvor du kan spare 1655 kr. Find den lige her.
Deres outlet er også proppet med gode tilbud på andre designlamper.

 

I hjørnet har vi en pendel, som giver lidt ekstra lys. Det er den eneste loftlampe, som vi har i rummet. Modellen hedder Ball Pendel er fra IDEmøbler og jeg synes, at den komplimenterer vores Flos-lampe godt, mens vi sparer op (eller at jeg får overtalt Ross) til at erstatte den med  AIM Cable+Plug, som også er designet af Flos. Det er vel okay at drømme?!

 

 

Vi har to store billeder over sofaen også med målene 70×100 og 50×70. Jeg faldt pladask for Mod-Studio’s abstrakte prints, og jeg synes, at det komplimenterer billedet fra Kongstad Prints virkelig godt. Billederne kommer helt sikkert mere til sin ret, når væggen bliver mørkere. For mig symboliserer kombinationen af billederne vores kaos, vi lever i og samtidig vores vilje til at komme igennem alting. Hvad end det drejer sig om hverdagens trummerum med lortebleer, leverpostej eller dybere kriser, som fx. min depression.

Bag ved sofaen har vi lavet en lille hylde, der faktisk bare er lavet af en terrassebrædde, der er i sofaens længde. Den har vi lavet for nylig, da vi savnede lidt mere afsætningsplads, hvad end det lige er til kaffekoppen eller lidt nips. Det kostede os 100,- at lave og krævede kun terrassebrædden og 10 små hyldeknægte. Den mangler stadig lidt finish. Vi regner med at male den, men ikke endnu, for…

Selvom vi malede hele stuen for et halvt år siden, så har vi mere eller mindre besluttet af dedikere vores juleferie til at male den igen, fordi vi ønsker en mørkere farve. Vi valgte at male den med Jotun Lady i antikgrå og farven er flot, men den gør ikke det, den skal. Vi er virkelig i tvivl om, vi skal kaste os ud i noget KABE denne gang? Umiddelbart tænker jeg, at det kunne være flot med effekten af kalkmaling, men jeg tænker også, at det bliver anstændigt på 4 vægge. Og det er alt eller intet. Og her tænker jeg, at hylden skal males i samme farve som væggene.

 

 

I hjørnet ved siden af sofaen har vi gjort plads til pigernes tumlemøbler, biler og legetøj, der er omsluttet af de fede opbevaringsposer fra Play&Go. Forstå mig ret: Det er der, det hører hjemme, når pigerne sover, men sjældent der, det står. Det varierer også meget med hvor meget og hvad, der står, men det er alt andet lige Alma, der styrer det show.

 

 

Vi har et kæmpe vinduesparti fra gulv til loft, hvoraf det ene ‘vindue’ faktisk er en dør. De fører til væggen, der er overfor vores sofa, hvor der er endnu et kæmpe vindue. Det er et hjørne, der også har skiftet udseende mange gange, dog med samme udgangspunkt: Der skal være plads til leg. Altså en slags legehjørne. Vi har det fedeste møbelsæt fra Villavejen, hvor Alma elsker at sidde og fordybe sig i puslespil eller andre kreative projekter. Luna bruger dem mere som rollator, og de kan også snildt fungere som elementer i Jorden-er-giftig. Ved siden af har vi en stor sækkepude, som flittig bliver brugt af både pigerne og os. Det er altså bare undervurderet at smide sig i sådan en! Ovenover har pigerne deres gynge, der giver ro på settet for en tid.

 

 

OG så er der det møbel, jeg elsker allerhøjest i vores stue. Nemlig det uundværlige TV-bord. De er oftest klodsede og grimme, fordi de både skal indeholde Surround Sound – og herhjemme også en Playstation. Og hvis I fornemmer mit had til synet af en fjernbetjening, så tænk på, hvad en Playstation eller et par klodsede højtalere kunne give mig af tics. Lemus.dk har designet et TV-bord med indbyggede kvalitetshøjtalere samtidig med, at der er lavet et praktisk opbevaringsrum i midten, der har mere end nok plads til at gemme tv-boks, Playstation og lign. væk. Frontcoveret er tyndt nok til at bruge fjernbetjeningen gennem stoffet. Det er dælme smart!

 

 

Så er der kun én væg tilbage. Det er væggen, der går op til vores køkkenalrum, og som også er væggen, hvor vi har indgang til walk-in, badeværelse og soveværelse. Her havde vi først sat to loungestole med tilhørende bord, men det blev udskiftet med vores hyldesystem. Vi havde ingen steder til alle vores nipsting, mine yndlingsbøger og lign., fordi vi ikke har nogen vindueskarme. Hyldesystemet hedder FLY, og det er ligeledes fra ILVA og IDEmøbler. Her har vi arvestykker stående, designklassikerne, lidt grønne planter og det er også Alma trofæhylde, som pt. byder på en mindre stensamling og en kastanjeedderkop. Under hyldesystemet har pigerne deres legekøkken, som egentlig bare er IKEA’s velkendte model, bare modificeret med lidt hobbymaling og alt godt fra gemmerne.

 

 

HOV! Jeg glemte lige at nævne: Væggen, hvor sofaen står, rummer også døren ind til Luna’s værelse. Ved siden af døren har vi en kurv stående med lidt ekstra puder og tæpper. Og apropos tæpper.. Behøver jeg at sige, at det her tæppe er mit absolut yndlings? Udover, at det er flot og IG-venligt, så er det så lækkert at blive omsluttet af. ByCow.dk har lavet det i fleece, der gør det praktisk og nemt at vaske.

 

Og med det sagt – så har jeg vidst rundet det hele. Mere eller mindre. Hvis du har spørgsmål til noget eller andre ting, så brug kommentarfeltet. 


Tak, fordi du læste med!

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.