Nybyggeri

Spørgsmål og svar

Som lovet, så besvarer jeg de spørgsmål, I har stillet med hensyn til vores hjem og generelt nybyggeri.

 

Here goes..

 


Hvor stort er huset?

Vi valgte et hus på 200 kvm. Alle kvadratmeter er udnyttet til beboelse. Se evt. plantegningen her. 

 

Hvilken beslutning i forhold til huset har været den absolut bedste?

Altså i forhold til rumfordelingen, så har vi været sindssygt glade for, at vi fjernede væggen mellem stue og køkkenalrum. Selvom det udgør et stort rum, så er det fedt at kunne være sammen, selvom den ene står i køkkenet (læs: mig) og den anden slasker på sofaen (læs: Ross).

Herunder er jeg også glad for vores valg af hvidevarer. Emhætten med motor på loftet og vores opvasker er næsten lydløse. Det er næsten et must i så åbent og benyttet rum.

Jeg kunne faktisk blive ved. Det kunne være, at det skulle være det næste indlæg, jeg skriver vedr. nybyggeri, for der er meget at skrive.

 

Hvilket firma har I brugt?

Vi valgte at bygge med Huscompagniet.

Vi havde indledende snakke med Eurodan og Scanlux, men det ville blive alt for dyrt. Huscompagniet matchede vores forventning, behov og pris, og vi har været så glade for hele forløbet og selvfølgelig vores hus.

 

Var der mange fejl og mangler ved overtagelse?

Der var adskillige småfejl ved forgennemgangen, som blev fikset inden overtagelsen. Det tror jeg ikke, at man kan undgå.

 

Var der mange fejl og mangler ved 1 års gennemgang?

Ja, der er de uundgålige sætningsskader i fht. fugningen mellem loft og gulv og lign. Intet alarmerende, men der er en del småting, der skal fikses. Det er umuligt at undgå, da huset først skal have lov at sætte sig. Det eneste mere eller mindre omstændige problem er faldet i vores ene brusekabine. Det er ikke bare lige, men det bliver lavet.

 

Hvor har I bygget hus henne af?

I Nyråd, tæt på Vordingborg. Sydsjælland altså.

 

Hvad koster det?

Dette spørgsmål fik jeg over 10 gange. Det er et svært spørgsmål. Nybyggeri kan du finde i mange prisniveauer alt efter ønske.

Vi gav lige knapt 2.8 mil for vores hus inkl. grund, interiør osv. Jeg vil gerne besvare flere spørgsmål i den dur, men jeg synes, at det er svært at vide, hvad I især vil vide.

 

Brugte vi flere penge end forventet?

Nej. Vi havde først set på et eksisterende hus til 3 mil, som desværre blev taget af markedet igen. Derfor var 2.8 et fint sted at lande, men der er uden tvivl meget, der bliver dyrere i selve processen. Vi lagde lidt over 50.000 ekstra i køkkenet og lagde 15.000 ekstra til el.

 

Er der noget, vi fortryder?

JA! Vi fortryder især, at vi ikke bare fik lagt haven i enteprisen, for udover den faktor, at det ikke siger os en fløjtende fis, så havde/har vi ingen erfaring med have, da vi altid har boet i lejlighed.

 


Det var sådan i grove træk svar på de fleste spørgsmål. Hvis du stadig har noget at stille spørgsmålstegn ved, så skriv endelig. Intet er hemmeligt.

 


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.