Hverdag

Pensumlisten 2018

Jeg ville gøre alt for, at jeg kunne ændre pensumlisten i folkeskolen. Da jeg kom ud af folkeskolen vidste jeg alt om at analysere et billede og udregne ligninger. Jeg følte mig så godt klædt på, og jeg følte mig rustet til hvad end verden ville byde mig. For mig betød det gymnasiet, og det viste sig, at jeg ikke var klar til en skid. Det væltede mig, og det skræmte stræberen i mig væk.


Jeg gik på en almindelig folkeskole i en fin klasse. Nok var der lidt mobning, og hvad der ellers finder sted i et klasselokale fyldt med hormoner, men udover det, så var det en fin klasse. Jeg tror ikke, at jeg lyver, hvis jeg siger, at jeg var en af de bedste i klassen, og jeg gik altid efter topkarakterer. Jeg sluttede min folkeskole med det flotteste karakterbevis, og der var ingen tvivl om, at jeg skulle videre med min uddannelse. For jeg var jo dygtig. Det var ikke et spørgsmål, om jeg var klar, da jeg sad til afsluttende møde i folkeskolen med lærere og mine forældre. Deres søde ord og gloser fik mig til ikke at tvivle på mig selv. Jeg følte mig så klar.. For jeg var jo dygtig…

Første skriftlige opgave i gymnasiet? 00. Jeg havde lagt så mange kræfter i den opgave, og min grundighed resulterede altid i topkarakterer i folkeskolen. Her resulterede det i: “Opgave misforstået!”. Og hvad så? Jeg prøvede bare igen… Og igen fik jeg samme resultat: 00. Igen – Det var ikke, fordi jeg ikke gjorde mig umage. Jeg prøvede hårdt. Og jeg fejlede. Gang på gang. Alt det, imens jeg også skulle forholde mig til 30 nye mennesker i klassen, hvor det var vigtigt at være den “-ste”. Jeg skulle være den klogeste i lærerenes øjne, den smukkeste i drengenes øjne, den sødeste i pigernes øjne, og sådan kunne jeg blive ved.. For udover det, så skal du også charmere 3.g’er, forholde dig til de uskrevne regler på fællesområder, finde ud af hvad der er et absolut no-go i kantinen, for selvom jeg elsker remolade, så var det sgu ikke tjekket at sidde og spise, og det skulle nok blive bemærket. Jeg kunne fortsætte med at skrive om mine ubarmhjertelige oplevelser på min videre færden i livet, men det ville næsten virke som en blåstempling af gymnasiet, og det er slet ikke min pointe.

 

Jeg vil hellere snakke om mit ønske til den redigerede pensumliste 2018, hvis sådan en overhovedet findes. Det burde den i hvert fald. Da jeg gik i folkeskole fik vi én times seksuel-undervisning, hvor vi fik udleveret et kondom hver og så “Ketchup-effekten”. Vi fik også vist en bog, hvor de viste et kærestepar, der havde samleje. Ideen var fin, udførelsen var helt forkert. Vi lever i en verden, vi møder sex alle steder. Der er nøgne mennesker, især kvinder, overalt i fjernsynet. Vi møder det på plakaterne i busstoppestedet, og vi bliver bombarderet på de sociale medier. Vi lever i en verden, hvor det er en større bekymring at miste sin mobiltelefon, end det at miste sin mødom.

Jeg ville sådan ønske, at der havde været et fag eller en tværfaglig opgave, hvor jeg kunne have lært at sex ikke kun sker, når man elsker hinanden, men også kan forbindes med en lidt for vild bytur eller ved voldtægt. Måske lidt ekstremt, men helt ærligt… For det er virkeligheden. Måske krydset med fokuspunktet på kropstyper, personlighedstyper og hvad ved jeg.. I alle mine ungdomsår følte jeg mig forkert. Jeg var for tynd. Jeg havde ikke bryster. Og hvis ikke man har bryster, så er man jo ikke en pige. Så jeg gik med drengene, og jeg spillede fodbold og kravlede i træer. Indtil jeg blev indkaldt til skole-hjem-samtale, og fik af vide, at jeg skulle lege med pigerne, fordi det var sådan, at man gjorde.

Behøver jeg at fortælle, at jeg var fuldstændig forvirret? 

 


 

Jeg tror at størstedelen, der har besøgt vores hjem har tænkt en tanke, om vi ikke tænker for meget pik-og-patter. Vi har plakater hængende med forskellige typer bryster i vores spisestue, så det er noget, pigerne ser hver dag. Alma går endda hen og peger på, hvem der har hvad for nogen typer. Og intet ondt der, når hun pejer på de lange og siger “Oldemor”. For det er bare sandheden. Og ja, hun er kun 3 år, men hun er fuld bevidst over sin krop. Og ikke mindst andres. På Alma’s værelse hænger der endnu en plakat med 24 forskellige nøgne damer, der er tykke og tynde, med stomi og uden, og med store og små bryster. Den hænger lige ved siden af hendes ABC-plakat. Og det er et valg, jeg har taget bevidst. For uanset, hvad andre tænker, så synes jeg personligt, at det er mindst lige så vigtigt at lære om den mangfoldige kvindekrop, som det er at kunne sin ABC.

 

 

Hvis du har interesseret i at finde plakaterne, så kan du finde den med de forskellige bryster ved at trykke her, og den med den mangfoldige kvindekrop lige her. Er du interesseret i ABC-plakaten og den over, så kan du finde den her.

 

Jeg siger ikke, at man skal proppe sex ned i halsen på sine børn, men hvor er det dog vigtigt at få dem til at forstå vigtigheden i at elske sig selv. For nok går de fleste af os i skole i mere end 10 år, men ingen fortæller os nogensinde vigtigheden i at elske sig selv. Og det er ikke kun vigtigt. Det er en nødvendighed. Tak, fordi du læste med.

 

 

P.S. Nu kom det hele til at handle om pik-og-patter, men jeg vil også slå et slag for at få et kursus i SKAT på pensumlisten………..

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.