Anbefalinger,  Hverdag

Noget om struktur og noget om piktogrammer

Jeg er en kæmpe fan af struktur og planlægning, og sådan har jeg altid haft det. De seneste 6 år har dog været som at ryste pose, for med to små børn – og ikke mindst en impulsiv, eventyrlysten mand, så er livet blevet mere uforudsigeligt. Heldigvis. Jeg er så heldig at have lavet to fantastiske piger, hvoraf Alma på 4 år (Læs: og sikkert mange andre børn i den alder) nyder at få medbestemmelse for dagens begivenheder. Og hvordan klarer jeg så den del uden at knække nakken og miste overblikket? Læs med!

 

Annonce for Ciha.dk 

 

Jeg har før fortalt jer om Rikke, der er stifteren bag Ciha.dk, da jeg skrev blogindlægget “Rolleleg og dukker“. Hendes familie har nemlig en webshop, der er kombineret med en blog, hvor der er fuldt fokus på udviklende legetøj og børns sprog – og hvorfor det er så vigtigt. De har bl.a. været i GO’ Morgen Danmark for at fortælle deres historie med to hørehæmmede piger, der også ligger til grund for at starte deres webshop op.

 

Nå, det var et sidespring. Det, jeg egentlig vil tale om er piktogrammer og deres virkning. For vi har så småt implementeret dem i vores hverdag for at have et hjælpemiddel til at få alle ender til at gå op. Og grunden til, at jeg nævner Ciha.dk er, fordi de har lavet “Min dag i piktogrammer“, der er lavet med meget levende illustrationer i flotte nuancer, så det faktisk fanger børns opmærksomhed.

 


Rent lavpraktisk:

Et piktogram er et enkelt billede, der symboliserer ting, begreber eller handlinger.  Piktogrammer er et visuelt hjælpemiddel til familier, der ønsker mere struktur og overblik i hverdagen, færre konflikter og mere selvstændige børn.


 

 


 

Vi er ikke nået dertil, hvor jeg egentlig havde ønsket det, men det er okay. Det tager nemlig tid at få det implementeret i en hverdag – især, når det skal være en sjov ting for børnene. Nu har vi et hjælpemiddel, der kan give Alma medbestemmelse ved fx. puttetid, hvor hun selv kan få lov at vælge rækkefølgen, og dermed selv kan bestemme om tandbørstningen skal ske før eller efter aftenbadet og/eller om det skal være godnatsang eller godnathistorie. Det er tydeligt at se, at hun hygger sig med at kigge på de fine illustrationer.

 

Jeg glæder mig til, at Luna også forstår det. For nu synes hun bare, at det er hyggeligt at bruge piktogrammerne til at øve sit sprog, og vi har også brugt dem til at spille vendespil. Ikke, at de er tiltænkt til det, men der er nogle af piktogrammerne, der er 2 af – og det fungerer altså.

 


**Jeg ved, at de pt. er udsolgt hos Ciha.dk, men det er muligt at forudbestille med en rabat på 20%, og så bliver de sendt afsted d. 1/12.**

Læs mere her


 

Tak, fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.