Hverdag,  Sponsoreret indlæg

Kampen mod vægten

Jeg har virkelig ventet længe med at udforme det her indlæg, for jeg ved, at jeg på den ene eller anden måde hurtigt vil kunne træde nogen over tæerne, uanset hvordan jeg formulerer mig. For selvom vi allesammen mere eller mindre kender til det med at kæmpe mod vægten, så er det stadig et sårbart emne. I min optik handler det hele jo i bund og grund om, at vi alle har et fælles mål: Vi vil gerne trives og acceptere os selv og vores kroppe, og hvis det nu bare var så let…. Mit formål med dette indlæg er at sætte fokus på kropspositivitet, men også sætte en rød tråd imellem overvægt og undervægt.

 

Dette indlæg indeholder reklame for Nupo & Sundt og Sjovt. 

 

Til dem, der har fulgt mig det sidste halve år ved, at jeg har kæmpet mod min vægt. Efter min graviditet blev jeg ved med at tabe mig. På de gode dage lå jeg på 50 kg. Min kamp handler derfor ikke om, at jeg har for meget på sidebenene og jeg står heller ikke i ser-min-røv-stor-ud-i-de-her-bukser-situationer. Min kamp er lige modsat. Gennem hele mit liv har jeg været undervægtig. Og hvad er det nu for noget at beklage sig over?

Gennem de sidste 25 år har jeg kæmpet med falske formodninger om spiseforstyrrelse pga. mit lave BMI. Det er noget min familie og sundhedsvæsnet har brugt en masse krudt på, fordi det selvfølgelig ville være dybt alvorligt, hvis jeg gik rundt med en uerkendt spiseforstyrrelse. Sandheden er bare, at jeg har en høj forbrænding, der sørger for, at der ikke er noget, der sætter sig på mig. Jeg har været igennem test og scanninger, der ingenting kunne fortælle. Jeg er sund og rask. Jeg vejer bare ikke så meget. Frustrende, fordi jeg ikke har lyst til at gå i børnetøj, og jeg ikke har lyst til at forsvare, at jeg ikke har en spiseforstyrrelse.

 

P-STAVEN

For et par måneders tid siden fik  jeg en p-stav, og så ændrede alt sig. Min vægt begyndte blandt andet at stige. Pludselig kan jeg sige, at min normalvægt ligger på 55 kg, og jeg er begyndt at fylde mit tøj ud.  Jeg har fået en røv igen!  Jeg har altid dyrket sport på højt niveau, og jeg har altid været markeret. Jeg har længe ikke ville træne, fordi jeg ikke ville risikere at sætte min forbrænding mere op.

Nu, hvor jeg ligger fast på de her 54 kg, så tillader jeg mig selv endelig at sætte kampen ind for at nå tilbage til hvad der ligger tæt på min definition af en drømmekrop. Jeg er så priviligeret, at jeg har teamet op med Nupo og deres nyeste lancering, der til dels kan hjælpe mig med at styre min sukkertrang, men også kan hjælpe mig med at få min fedtprocent lidt ned igen, men jeg forhåbentlig kan blive lidt markeret igen. Jeg har det med at spise meget, men meget af det ‘forkerte’, og det hjælper på ingen måder min krop. Nupos nyeste kollektion SLIM BOOST, er udviklet til at understøtte kroppens egne processer og funktioner. Og vil jeg nu må slankekur? NEJ! Selvfølgelig ikke.

Det er her Sundt og Sjovt kommer ind i billedet! Holdet bag – Anton, Stephanie og Patrick har nemlig udarbejdet en madplan og et træningsprogram personligt til mig, så jeg forhåbentlig kan ramme den målsætning, jeg har sat mig. Uanset hvad der står på vægten. Jeg har altid haft en målsætning om at veje 60 kg, men det er sgu nok bare ikke mit kald. Og ærligt, så er jeg faktisk blevet røvtræt af at fokusere på de kg. Det er bare et tal… Sundt og Sjovt har en holistik tilgang til det med at leve sundt. Det skal være sjovt at leve sundt. De tager udgangspunkt i din individuelle målsætning, dine udfordringer og dine muligheder i din hverdag. Der er ingen sulte- eller suppekure, urealistiske træningsrutiner eller andre fanatiske afholdelser.

Jeg har i mit liv på 25 år aldrig formået at kunne se mig i spejlet og være glad for det, jeg ser. Og det er slut nu. For det er sgu ynkeligt.. Jeg skal finde roen i at være i min egen krop. Jeg vil være GLAD, når jeg kigger i spejlet og give mig selv en high-five. Jeg er så træt af at gå rundt i min egen osteklokke med selvhad. Det er alt for hårdt!

 


 

Som skrevet i starten, så deler det her indlæg vandene. Hvad der er vigtigt for mig at understrege er, at vi allesammen er vidt forskellige. Der findes masser af definitioner af drømmekroppen, og jeg har den største respekt for dem, der bare er i sin krop og elsker sig selv. Uanset hvad der står på vægten eller hvad de ser i spejlet.

 

Det er der, jeg vil hen. Det er dét, jeg vil opnå. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.