Hytteost-dip
Opskrifter

Hytteost-dip

Der er ikke nogen tvivl om, at jeg er en kæmpe sucker for den syndige hvidløgsdressing, som jeg jævnligt laver til vores salater, kartofler og hvad der eller kan tåle at blive dyppet i noget, men der findes også et sundere alternativ, og opskriften er meget lig den anden.

 

Hytteost kan sagtens bruges som erstatning for den fede cremefraiche, men den skal lige køres igennem en minihakker eller med stavblenderen, så konsistensen bliver mere ensartet og flydende.

Jeg laver dippen med hvidløg, men har du andre præferencer, så er det meget let at udskifte det. Jeg skal i hvert fald forsøge mig med at lave den med chili.

 

 

Du skal bruge:

  • 200 g hytteost (4%)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 forårsløg eller 1 spsk purløg
  • 2 spsk mælk
  • Salt og peber
  • Et skvæt med los auto-citron eller saften fra 1/4  frisk citron
  • Evt. 1 tsk løgpulver eller andet krydderi alt efter smagspræferencer

 

Sådan gør du:

Første step er at jævne hytteosten til en jævn masse. Fortynd med mælk, indtil det har den konsistens, du ønsker. Jeg propper næsten altid kun én spsk i, men det er en smagssag. Som nævnt før, så brug en minihakker eller stavblender. Minihakkeren er helt klart det nemmeste, da du kan proppe alle ingredienserne i på en gang, og voila!

Pres hvidløget og hak purløg/forårsløg helt fint og bland det i sammen med de resterende ingredienser.

 

Lad den gerne lige stå og trække i køleskabet i et stykke tid før servering.

 

Hytteost-dip

 

Bon Appétit!

 

 

 

 

Se andre opskrifter her

Tilbage til forsiden
Gå til Instagram

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.