Mælkebøttebarn

Fup eller fakta – Lykkepiller

Allerførst vil jeg vil gerne lige sætte en stor, fed streg under, at jeg IKKE mener, at lykkepiller er for alle. Det er vigtigt at forsøge at komme på rette fod uden antidepressive midler først. Jeg tror på, at for mange kan det hjælpe med motion, frisk luft og konsultationer hos en psykolog. Jeg tror på, at de fleste problemer kan løses ved at få snakket om tingene eller få sagt tingene højt.

 

For en lille uge siden kom det frem i medierne, at antidepressiv medicin virker. Det har ellers været et udskældt præparat, fordi man ikke har formået at vise dets virkning.

 

Om lykkepillerne virker for mig? Ja!

Det er i hvert fald det korte svar. Jeg kunne allerede mærke en bedring, da jeg gik ud fra lægen med recepten og videre ned på apoteket for at hente min nye medicin. Det gav mig et pusterum, at få konkluderet problemet, og så faktisk få serveret en løsning med det samme. Og så endda i pilleform! Nemt! Jeg havde endelig følelsen af, at der rent faktisk blev taget hånd om mig.

Jeg har nu taget pillerne i lidt over en måneds tid, og det er vigtigt at få nævnt, at jeg samtidig har været til en masse konsultationer hos en kyndig psykolog. Udfaldet er, at jeg pt. kan komme igennem en hel normal hverdag. Jeg har ikke daglige nedture, og jeg græder ikke dagligt. Jeg har fået en del af mit overskud tilbage. (Så meget, at man nu kan have, når man får minus søvn som mor til to)

 

For et par uger siden havde jeg det faktisk så godt, at jeg besluttede at droppe medicinen, og det gik okay. De første par dage, altså..

Hjertebanken. Udmattelse. Angst. Igen følte jeg, at min verden faldt fra hinanden. Så var jeg ligesom tilbage dertil, hvor jeg startede. Flot, Malene! Jeg fik hurtigt fundet mine lykkepiller frem igen, og jeg kom hurtigt på rette kurs igen.

 

Konklusion for nu: 

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at medicinen gør noget for mig. Jeg kan for eksempel tydeligt mærke bivirkningerne ved lykkepillerne, som jeg, som lovet før, nok skal komme ind på i et andet indlæg. Jeg kunne også tydeligt mærke en forskel på mig selv, da jeg i den lille uge tog en pause fra pillerne. Og spørger jeg Ross, så vil han helt sikkert sige det samme.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om virkningen af lykkepillerne, nej. Jeg er bare stadig i tvivl, om de hjælper mig mest psykisk eller fysisk. For nu, kan det egentlig også gøre lige meget, for de hjælper mig i hvert fald, indtil jeg finder redskaberne til at stå på egne ben. Og det er forhåbentlig snart!

 


 

Har du lyst til at dele din holdning, eller har du andet på hjertet? Fyr løs!

Tak, fordi du læser med!

pastedGraphic.png

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.