Anbefalinger,  Gode råd

Sådan skriver du den perfekte ansøgning

 

Indeholder reklame for Novorésumé 

Det er sommerferie, og det er så dejligt. For mange betyder det et pusterum efter en længere uddannelse, og det betyder også, at det er tiden til at skrive ansøgninger, så det rette job kan komme i hus. Jeg har skrevet utallige jobansøgninger i mit liv, og jeg ved, hvor mange kræfter, det kræver. Jeg har måske skrevet 2 stk til mig selv, men jeg har hjulpet en masse kammerater, Ross og især min far gennem de sidste 5 år, og derfor vil jeg lige dele lidt tips med jer. Jeg vil også præsentere et af de hjælpemidler, jeg har brugt til at lave et ordentligt CV – nemlig Novorésumé .


 

Mit allerbedste råd:

GØR DIG UMAGE!

 


Hvilken virksomhed søger du job hos?

At skrive den perfekte ansøgning er ikke bare liige. For mig at se, så handler det for det første om at se på den virksomhed, du gerne vil arbejde for. Er det et marketingsbureau? Er det et advokatkontor? Det betyder ikke, at din ansøgning ikke må skille sig ud. Det handler bare om, hvad det er for en virksomhed. En advokat er umiddelbart til det mere formelle, hvor en marketingsdirektør helt sikkert vil elske noget visuelt og nytænkende.

 

Skrald alt det unødvendige fra

Jeg hedder Malene Rosgaard, og jeg er 26 år. Jeg bor i Vordingborg. Jeg er mor til 2 børn, Alma fra 2015, Luna fra 2017. Udover det, så er jeg gift med Ronni, og vi lever…… Jeg elsker at danse og at spise mad…”

Jo, jo. Nok er det vigtig viden om dig, men det er ikke nødvendigvis brugbart i din ansøgning. Skrald det unødvendige fra. Jeg har aldrig skrevet noget om mine børn eller min mand i min ansøgninger. Det samme med min alder. Hvad forskel gør det? Det handler ikke om, at jeg vil lyve eller noget andet, men jeg vil hellere have, at de i min ansøgning ser mine kompetencer og kvaliteter, og så lade dem være nysgerrige på min mere private profil til en evt. jobsamtale. Less is more.

Jeg tror, at jeg ville gå med noget ala: “Jeg hedder Malene, og jeg er sindssyg skarp i salgspsykologi og til at skabe relationer. Jeg er overbevist om, at jeg er et godt match til den profil, I søger. Bl.a. har jeg de seneste år arbejdet med …, og min uddannelse som … har givet mig ….” 

 

Hav dig selv med

Du er fantastisk, og det må de gerne kunne læse ud af din ansøgning. Hvis du er kreativ, så udnyt det. Tænk ud af boksen. Bare gør noget. Faktisk er det næsten anset som værende “oldschool” at troppe op fysisk med en ansøgning, så det kunne måske også være en ide, hvis ikke du besidder evnerne til at lave en fed ansøgning, video eller lign.

 

Tjek for stavefejl!

Ingen mister et job pga. en stavefejl, men det kan koste dig muligheden for at få dét job, du så gerne vil have. Stavefejl anses som sjusket. Kør nu lige en auto-correct på og få en anden til at hjælpe dig, hvis du har svært ved komma og nutids-r. Det er almen viden at stavefejl forstyrrer læseren, og det ville være for ærgeligt, hvis du skal blive sorteret fra pga. det.

 

Lav et ordentligt CV

Et ordentligt CV er altså vigtigt. Det er faktisk slet ikke svært, for der findes GRATIS værktøjer, der står til rådighed. Jeg kan varmt anbefale Novorésumé, der tilbyder gratis CV-skabeloner, hvor de endda har taget højde for, at der er en stor forskel på, om du søger som studerende eller som senior – og faktisk har de også en masse forskellige ansøgningsskabeloner i alle erfaringsniveauer.

Det er virkelig en god hjælp, og som sagt så har du mulighed for at prøve det helt kvit og frit. Tryk her.

 


Har du et tip eller et trick? Så smid endelig en kommentar, så følger jeg op på det. Sammen bliver vi bedre.

 

Jeg håber, at det kan hjælpe dig igang med at skrive din ansøgning, så du kan få dét job, du altid har drømt om. Tak, fordi du læser med.

 

 

 


 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.