Nybyggeri

Billedvæggen pt. 1

Vores billedvæg er noget af det, som I har vist mest interesse for ved vores hjem, og det kan jeg godt forstå. Jeg er selv ellevild med den, og jeg fortryder intet, selvom det var noget af et sats at begive sig ud i. Ross nåede at spørge mig over 10 gange for at sikre sig, at han ikke skulle til at spartle alle hullerne ud igen. Vi er heldigvis begge enige om, at det var det helt rigtige valg. Dog er det først nu, at vi for alvor er blevet endeligt færdige – i hvert fald for nu.

 


Indeholder rabatkode og reklame for Beeld, samt reklame for Ramn og Kongstad Studio.

Processen

Da vi flyttede ind havde jeg allerede planlagt indretningen, sådan plus/minus. Ross havde givet mig fuldstændige frie tøjler. Faktisk var det meningen, at vi skulle have haft et stort vitrineskab på selvsamme væg, hvor billedvæggen er blevet til, men jeg kunne ikke forlige mig med, at skabet ikke kunne følge den skæve væg. I starten hængte der kun pigernes fødselstavler fra The Birth Poster, og det så fint og elegant ud. Se det her.

Der gik lidt tid og så tog Fanden i mig. Selvom jeg elsker, at vores hjem er nogenlunde stilrent, så manglede jeg lidt “larm”. Jeg satte mig ned og begyndte at tegne. Se, hvordan jeg tegnede væggen her. Jeg havde brug for at sætte mit præg på vores hjem. I og med, at jeg elsker at tage billeder, så har jeg altid vidst, at jeg gerne ville have en væg kun til det. Jeg havde bare aldrig forventet, at jeg ville vælge den største af dem.

Jeg er så heldig, at jeg er gift med en mand, der kan se muligheder og ikke er bange for en udfordring, så der gik nok ikke mere end en time fra tanke til handling, og så samlede jeg ellers alle de rammer, vi havde at ligge. Der var en del, men de var ikke ens. Først var jeg i dilemma om hvorvidt, at det ville se rodet ud, men jeg kunne også godt se, at det ville blive en dyr affære at starte helt fra scratch. Jeg kørte ud og handlede lidt ekstra rammer for omkring 800 kr, og derefter gik Ross i gang. Vi var både i gang sammen med pigerne, og når de sov. Det tog godt og vel et par uger før, at vi var færdige.

 

Placering

I og med, at vi havde boret huller til de to billeder, der hang der i forvejen, så besluttede vi os for at arbejde ud fra dem. Det fungerede ved, at Ross og hans tålmodige væsen måtte stå og holde rammerne op, mens jeg dannede mig et indtryk – og så tog vi mere eller mindre bare chancen. Der er intet, der var planlagt på forhånd. Ingen opmåling, ingen tegning. Det var nemmere bare at lade processen gå sin gang. Jeg har et ret stort talent for at danne et visuelt billede, hvis jeg selv skal sige det. Vi blandede rammerne, og det var enormt svært at forudsige, om det ville blive godt eller katastrofalt.

Jeg har altid været ret skarp til det med billedvægge. Min mor har altid gjort en dyd ud af at lave de fedeste billedcollager i sit hjem, og jeg har fulgt troligt med. Jeg har altid elsket boligindretning, og den del har jeg uden tvivl arvet fra hende. 

 

Indhold

Èn ting er at få rammer op på væggen, én anden ting er at fylde dem ud. Jeg vidste, at jeg gerne ville have billeder af pigerne i nogen af dem, men jeg ønskede også at finde nogle billeder, der kunne understrege os som familie. Jeg har ikke forstand på kunst. Jeg falder oftest for de skæve eller provokerende motiver. 

 

Tegninger. Det er et absolut must at have hængende. Alma kommer dagligt hjem med tegninger, og det har været så svært at finde plads til dem allesammen, trods de mange rammer. Jeg har længe ønsket mig de smarte rammer fra Ramn. Hvis ikke du kender til dem, så skylder du dig selv det. Det er rammer udviklet at kunne rumme op til 50 mesterværker, hvad end det er børnene, der kommer hjem med nye tegninger, eller du selv har været igang. Det er det absolut bedste ved den væg, og de sætter prikken over i’et. De findes i et utal af farver, men fælles for dem er, at du virkelig kan fornemme, at der er kræsset for detaljen, og at de har været igennem mange kyndige hænder for at opnå absolut højeste kvalitet. Vi valgte A4-rammerne, der er lakeret sort. Og ja, de er pengene værd!

Posters. Jeg er sikker på, at mine bedsteforældre kiggede en ekstra gang første gang, at de studerede væggen. Noget af det mest i iøjefaldende på væggen er posteren “All boobies are good boobies” fra Kongstad Studio. Den har været med til at skabe nogen sjove, men også vigtige dialoger om kropsforståelse og selvopfattelse herhjemme.

Jeg elsker også vores billedet fra Mapiful, der viser kordinatorne for vores stamsted i Berlin. Den giver mig helt kriller i maven, og jeg kan fornemme duften af store fadøl og Kleiner Feiglings. Ulven fra Designdyret.dk passer også så godt ind. Jeg synes, at ulven er fascinerende. Farlig og blodtørstig, og så med en Alfahun i spidsen. Jeg kunne fremhæve mange andre af billederne, bl.a. mælkebøttebilledet, der er en daglig reminder for mig selv om hvor langt, at jeg er nået.

Billederne af pigerne. Ja, det siger vel sig selv. Jeg elsker dem. Nogle af dem gengiver fantastiske minder, og så er der de nyeste skud, hvor vi var så heldige at kende til Leonora (IG: @leonoragrigat / Blog: LeonoraGrigat), der gerne ville komme hjem til os og skyde billeder af pigerne i deres vante omgivelser. Jeg er så taknemmelig for udfaldet. Det skal helt sikkert gentages snart.

Fremkaldelsen kunne ikke være nemmere. Appen Beeld  gør det nemt. Du bestiller faktisk direkte fra din kamerarulle og vælger hvilket format, du skal bruge. Jeg har valgt at bestille Beeld One og Beeld Small til rammerne, men jeg må indrømme, at jeg også er blevet lidt forelsket i deres collagebilleder, men det må blive til næste gang. Jeg bestilte nemt og hurtigt, og 2 dage efter lå de i min postkasse. Jeg vil virkelig anbefale alle, der ønsker at fremkalde billeder at prøve Beeld. 

 


ANNONCE: LIGE NU KAN DU HELT EKSTRAORDINÆRT SPARE 20% VED AT BRUGE KODEN: LYKKEOGLORT HOS BEELD. GÆLDER INDTIL 21/04-2019.

DOWNLOAD APPEN GRATIS HER

 


 

Selvom billedvæggen kun har eksisteret i omkring et år, så har den ændret udtryk et par gange.

 

1 billede. Se her.

2 billede. Se her.

3 billede. Se her.

4 billede. Se her

5 billede. Se her.

6 billede. Se her.

Seneste billede. Se her.

 


 

I havde også en del andre spørgsmål. Dem har jeg besvaret her.

 

 

Du er velkommen til at bruge kommentarfeltet, hvis du har nogen spørgsmål eller andet.
Tak, fordi du læste med.

 

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.