Hverdag,  Nybyggeri,  Sponsoreret indlæg

Velkommen hos Alma

Indeholder reklame for TumbleMee.
Da vi ligesom besluttede os for, at vi ville bygge vores hus selv, så lavede vi en prioteringsliste. Et af punkterne på den var størrelserne på børneværelserne. Vi ville gerne have, at børneværelserne var så store, at børnene kunne vokse i dem. En eller anden dag bliver jeg jo faktisk mor til to teenagere, og jeg vil så gerne have, at de bliver her i huset med deres venner. Derfor skal der være god plads til både dobbeltsenge, studiepladser og hvad de ellers har af ønsker til den tid.

Vi valgte en plantegning, hvor værelserne lå på omkring 13-14 kvm. Alma’s blev det største af dem, og jeg mener, at det er lidt over 14 kvm. Hvis du vil se målene og selve plantegningen, så kan du trykke her. Hun har fået det værelse, der ligger modsat af, hvor solen er i dagtimerne, da hun er sindssygt lysforskrækket og nægter at sove lur, hvis der er det mindste lys. Og ja, vi har mørklægningsgardiner, but anyhow. Hun har et vindue, der går fra loft til gulv, og der er en masse store, bare vægge med god plads til opbevaring og generel indretning.

 

 

Da jeg begyndte at tænke over indretningen af Alma’s værelse, der havde jeg kun nogle få kriterier. Der skulle være plads til leg, og det skulle være nemt at rydde op. Jeg ville gerne have, at der var plads til alle hendes egne ting, så hendes tøj ikke skulle ind i vores walk-in osv. Jeg faldt over Stuva-løsningen fra IKEA, ligesom så mange andre, fordi der er god plads, flere muligheder at vælge imellem, og selvom vi skulle dække en hel væg med skabe, så blev vi ikke ruineret. Hvad der er endnu mere vigtigt: Det er nemt at samle. Nemt at montere. Jeg klarede den, da jeg var højgravid uden vilde problemer. Vi valgte at sætte løsningerne sammen, så der næsten ikke er bar væg, pånær hendes skrivebordsdel. Det er jo også vigtigt, at hun har et sted, hvor hun kan sidde og være kreativ. Skabene gør ikke kun, at det er nemt at rydde op. De gør også, at akustikken ikke er så voldsom. Akustikken var meget voldsom, før de kom op. Der skal alligevel ret mange tunge møbler op, før den ligesom kommer ned i et behageligt niveau. Og det er vigtigt! Især på et børneværelse, hvor der er leg, skrig og skrål. Mange af skabene er faktisk ikke fyldt op endnu. Utroligt nok, for hun har så mange ting! Der er selvfølgelig også legetøj overalt i resten af huset. En gylden regel i vores hjem er i hvert fald, at man ikke skal gå ned på opbevaring. Den går ligesom igennem alle vores 200 kvm. Og de skabe, der ikke er fyldt endnu skal nok blive det. Uden tvivl.

 

 

På modsatte væg harvi endnu ikke rigtig noget på. Jeg har været ude i mange forskellige muligheder, men jeg har alligevel ikke helt følt for det. Jeg stoler på min mavefornemmelse. Lige nu hænger der kun min elskede flyvemaskine-hylde, som jeg knuselsker. Måske også højere end Alma. Jeg går med tankerne om at bygge noget til den bare væg, men jeg har endnu ikke fået det bekræftet. Altså om det giver mening, og om det overhovedet kan laves. Det afventer jeg lige svar på. (Vi er som sagt alt andet end handymænd.) Hvad det er, skal jeg nok fortælle jer, når den dag kommer.

 

 

Jeg har flere gange fået forskellige kommentarer til mine billeder fra børneværelserne. De går primært på, hvordan jeg tør at lade en SONOS-højtaler, Kähler-vase og lignende stå derinde. Og altså.. Ja, jeg ved det ikke. Jeg kan godt lide indretning. Især på mine børns værelser. Jeg er fuldstændig ligeglad med hvad ting hedder og hvilket mærke, de er. Hvis jeg finder dem pæne, så kommer de med hjem. Og skulle Kähler-vasen smadre, so be it. Altså de koster jo ikke mere end et stykke legetøj hurtigt gør. Sagen er den, at Alma elsker at plukke blomster, og hun er pisse stolt over, at plukke blomster til sit eget værelse, og en form for vase skulle hun jo have.. SONOS-højtaleren?Jamen, vi har SONOS i hele huset, og selvfølgelig skal der da også være det hos Alma, så festen også er hos hende. Den skal sgu kunne holde til lidt børnefingre, farveblyanter, snot og hvad den ellers kan blive udsat for. Det største issue med mærkevarerne på børneværelserne er det Kartell-bord, som Alma’s natlampe står på. Og jeg forstår ikke problemet? Hendes natlampe har været dobbelt så dyr? Og det giver bare så god mening at have opbevaringen tæt på sengen til godnathistorier og hvad Alma ellers lige synes. Jeg mener bare. Rolig! Det er bare ting. Flotte ting. Hvis du spørger mig altså. 

Hendes smukke sengehimmel skabte også raseri fra nogle. Kvælningsfare?!?! For pokker, hvor er der bare mange holdninger. Jeg har hængt den op, fordi Alma som sagt er meget lysforskrækket, og fordi hun synes, at det er hyggeligt at ligge i ‘hulen’. Vi har ALDRIG oplevet, at hun har viklet sig ind i den. Den hænger heller ikke i hendes seng, men uden for siderne.

 

 

Ribben og dyretrofæerne skal inkluderes i det byggeprojekt, jeg så gerne vil lave. Jeg har netop bestilt nogle klatregreb hjem til væggen fra That’s Mine. Jeg tror, at det projekt bliver bomben!

Foldemadrassen skal flyttes, hvis projektet skal igang. Indtil videre er den bare super lækker at have derinde. Alma leger jo ikke på værelset alene. Vi skal selvfølgelig være med. Og før foldemadrassen flyttede ind på hendes værelse, så sad vi på gulvet. Nu kan vi både bruge den som sofa eller som seng, de nætter, hvor Alma søger tryghed.

 

lykkepiller og lortebleer

 

Og så var der jo det der med, at børneværelset skulle indbyde til leg! Vi har de fedeste tumle-møbler fra TumbleMee, der gør det muligt at forandre værelset til en stor forhindringsbane, og samtidig styrker børnene motorik. Og så er de lækre at se på! De fungerer også som ekstra stole, når vi har legedates. De er lavet med rolige farver og pænt design, så de kan passe ind i hele hjemmet. Lige noget for mig!  Hvorfor ikke Bobles? Ja, hvorfor ikke? De er selvfølgelig ikoniske, men jeg synes faktisk, at TumbleMee har lavet nogen løsninger, der er mindst lige så fede og til meget billigere penge. Samtidig får man muligheden for selv at vælge sin farvekombination, så hvis man ikke er så farveforskrækket som jeg, så kan man selv sætte sit præg på det. Hvert element har en lille historie bag sig, og det er sgu også lidt charmerende. Tumle-møblerne er ydermere udviklet i samarbejde med fysioterapeuter, så de bedst muligt fremmer børnenes motorik.

Herhjemme har vi valgt fabeldyret Tuli, der indbyder til en rulletur. Den bliver både brugt som skammel og som bold, og Alma elsker at ligge sig på den, så hun selv får en rulletur. Det gode ved den model udover det overstående, er at den indeholder 2 ‘Drops‘. Det er så nemt at lave Jorden er Giftig! Alma er nok gladest for fabeldyret Bilo lige pt, der fungerer som rutchebane herhjemme. Hun har også fundet ud af, at den er god at ligge på, når fjernsynet kører. Vinklen er helt perfekt til det! Luna, vores mindste på 6 måneder, bruger den også til at træne sin ryg og nakke. Vi har så også tilkøbt et ‘Bump‘, så den kan laves om til en vippe. Tumle-møblerne er, for mig at se, en rigtig god indbydelse til leg. Kun fantasien sætter grænser! Og det, at de kan bruges på kryds og tværs gør, at der dukker nye lege op hver gang. Jeg drømmer om at fabeldyret Melo flytter ind hos os en dag!

 

 

Nå ja, og så er der jo det med farverne. Får mine kære børn nu farveindtryk nok? JA! Grå er vel også en farve? Pjat. De har masser af farvestrålende legetøj, der er fremme hver dag. De har bare også gode opbevaringsmuligheder, der gør, at de kan blive ryddet op, når legen er ovre.

Vores børneværelser er ligeså perfekte, som dem, der indretter børneværelserne med alle regnbuens farver. I promise you that! Stop mommy-shaming!

 

Hvis I har nogen spørgsmål til noget, så fyr endelig løs i kommentarfeltet. Jeg svarer på alt! Jeg vil også elske at give dig et godt råd eller et bud på dit børneværelse, hvis du er interesseret i det. Det vil min indre, selvlærte indretningsarkitekt være meget stolt af at kunne hjælpe med.

 

Tak, fordi du læste med! Stay tuned!

 

 

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.